Humm Kombucha

Smakrikt hantverk från Gävle

Med själ i varje droppe

På det lokala bryggeriet i Gävle skapar vi Humm från grunden. Vår alldeles egna ekocertifierade kombucha fri från sötningsmedel, konserveringsmedel, artificiella smaksättningar och annat jox. Med råvaror av högsta kvalité och en noggrann fermenteringsprocess fyller vi varje flaska och burk med hela vår själ (och generöst med smak). Det gör Humm till ett smakrikt hantverk med sin karaktäristiskt helt goda, och bubbliga, smak från ekologiska frukter och bär.

Kolla in alla våra smaker

Bryggprocessen

Blanda

Blanda

Först blandar vi svart te med råsocker och vatten. En blandning som får jobba tillsammans med vår egen kombuchakultur, även kallad SCOBY, Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast, för att tala klarspråk.

Jäs

Jäs

När jästen och bakterierna i kombuchakulturen börjar äta upp sockret kickar bryggprocessen igång på riktigt. Sockret blir då till massa nyttiga organiska syror som boostar Humm med bland annat vitamin B och B12.

Fyll

Fyll

Med hjälp av våra sinnen, och vårt laboratorium, tillsätter vi rätt mängd kolsyra och juice från ekologiska frukter och bär. Efter två veckor, när processen gjort sitt och smakerna sitter där de ska, är Humm helt god och bubblande redo att avnjutas!

Vi gör Humm

Maria Hansson

Maria Hansson

Bryggmästare

Vad passar ovanligt bra med Humm kombucha?

Humm citron och ingefära passar ovanligt bra med både sushi och thaimat. Jag kan också verkligen uppskatta en vanlig pasta med Humm grapefrukt.

Vilken är din drömsmak att ta fram?

Just nu har jag craving för fläder. Att få skapa en kombucha med smak av fläder hade varit en dröm.

Vilken är din favoritsmak av Humm kombucha?

Det är en svår fråga! Jag älskar grapefrukt, samtidigt som det är fantastiskt att sitta i solen och njuta av Humm mango också.

När dricker du helst Humm kombucha?

Jag dricker helst Humm varje dag. Men framförallt skulle jag aldrig åka till min stuga utan att packa ner Humm om man säger så!

Fråga våra bryggmästare!

Har du några frågor om hur vi skapar kombucha? Tveka in att kontakta oss.

Kontakta oss