Drinkrecept med Kombucha

Goda drinkar med Humm Kombucha - friska smaker med eller utan alkohol

Humms Kombucha är god att avnjuta bara som den är. Men kanske just därför, för att det är en klassiker, går drycken även att kombinera med det mesta. Här har vi samlat några recept för dig som gillar att experimentera med smaker, precis som vi! Perfekt till middagsbjudningen, festen och fördrinken eller bara till en varm sommardag.

Alkoholfria drinkar

Vår kombucha är alkoholfri, och samtliga recept är minst lika goda utan alkohol för den som föredrar det! Bara uteslut alkoholen eller tillsätt eventuellt lite extra kombucha.

Pumpa - Punsch

En kryddig och syrlig drink med smak av kanel, tillsammans med Humm Kombucha Original Serveringar: två personer

Ingredienser:

2 msk pumpapure 2 teskedar honung 2 matskedar färsk citronjuice 8 cl bourbon (valfritt) 1,5 teskedar finriven färsk ingefära 2 teskedar kanel En flaska Humm Kombucha Original Garnera med en kanelstång och/eller klassisk pumpkin spice!

Så gör du:

Addera alla ingredienser förutom Humm Kombucha i en cocktail shaker, lägg till 5-6 iskuber och skaka väl. Sila ner blandningen i två glas när den är väl kyld, och sist men inte minst – addera Humm Kombucha och rör om!

Pink Tini med Humm Kombucha - Granatäpple/Lemonad

En frisk drink med äpple, lime och rosmarin 

Serveringar: 2 personer

Ingredienser:

En flaska Humm Kombucha - Granatäpple/Lemonad 1,5 dl äppeljuice Juicen från 1 lime 1 matsked färsk hackad rosmarin, plus några kvistar till garnering 8 cl gin

Så gör du:

Muddla rosmarin tillsammans med en stänk gin och is för att frigöra smaken. Sila sedan vätskad och ställ åt sidan. Blada sedan Humm Kombucha, äppeljuice, lime och gin i en karaff, tillsätt även vätskan från rosmarinen. Efter detta är det bara att servera i ett par glas, gärna med lite is och ett par rosmarinkvistar till garnering!  

Sötsyrlig tranbärsdrink med Humm Kombucha -Granatäpple/lemonad

Serveringar: 2 personer

Ingredienser

8 cl gin Två matskedar tranbärssås eller pure 4 teskedar sockerlag 1 matsked färskpressar citron 4 teskedar apelsinjuice En flaska Humm Kombucha – Granatäpple/Lemonad Så gör du: Tillsätt alla ingredienser förutom Humm Kombucha i en shaker, lägg till några isbitar och skaka om tills allt är kallt och väl mixat. Sila sedan ner i ett par glas med is och tillsätt Humm Kombucha. För ett alkoholfritt alternativ, skippa gin och tillsätt istället extra citron, kombucha eller kolsyrat vatten!    

PICK ME UP ICED TEA

Ingredienser

3cl Honungsvatten (ca 60/40 honung/vatten) 2cl Fresh Limejuice Nypa Mynta (ca 8 blad) 2 dash Angostura Bitter Toppa med Lemon/Ginger Kombucha Skaka ingrediens 1-4 och sila i ett glas med is, toppa med kombucha och garnera med en citronskiva och myntakvist.  

PEACHPASSION ICED TEA

Ingredienser

3cl Rinquinquin 3cl Agavesyrup 2cl Fresh Limejuice Toppa med Mango/Passion Kombucha

Skaka ingrediens 1-3 och sila i ett glas med is, toppa med kombucha och garnera med en apelsinskiva och jordgubbe.