green header background

Kombucha FAQs

Vad är Kombucha?
+
-

Kombucha är en ”levande dryck” / raw (opastöriserad) jäst ekologiskt grönt och svart té tillsammans med Kombucha kulturen SCOBY (Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast). Resultatet är en kyld dryck laddad med B-vitaminer, mjölksyrebakterier och antioxidanter.

 

Vart kommer kombucha ifrån?
+
-

Kombucha härstammar från Asien och har druckits där i över tusen år. Där drack man det som frukostdryck och det kunde även användas som medicin.

Är det alkohol i Humm Kombucha?
+
-

Humm Kombucha är alkoholfri dvs ett alkoholinnehåll på max 0,5%.

Vad är fördelarna med att dricka Humm kombucha?
+
-

Till att börja med är den god! Framförallt är det en dryck med lågt sockerinnehåll och bra för hälsan; med levande bakteriekultur, vitaminer, mjölksyrebakterier och antioxidanter.

Är Humm Kombucha pastöriserad?
+
-

Nej.  Vår kombucha är levande, raw och opastöriserad. 

 

Vilken hållbarhet har Humm kombucha?
+
-

Humm Kombucha har en hållbarhet på 6-9 månader beroende på smak. Varje flaska har ett bäst före datum på kapsylen. Humm kombucha Förvaras Kyld.

Vilka kan dricka Humm kombucha?
+
-

Alla åldrar, gammal som ung, kan dricka Kombucha, våra grundares barn har druckit Kombucha sedan 2-års ålder. Är du gravid eller nykter alkoholist så rekommenderar vi att du rådfrågar din läkare om du känner dig osäker.

Hur mycket socker och kalorier innehåller Humm kombucha?
+
-

Per servering innehåller Humm endast 2-9g socker och ca 30 kalorier.

Vad skiljer Humm från andra kombucha??
+
-

Humm Kombucha är helt naturlig och utan tillsatser. En del andra varumärken tillsätter t ex. koffein. I Humm finns koffein naturligt i vårat te från start, men bryts ned under fermenteringen. Andra tillsatser kan vara Steviolglykosider som är ett sötningsmedel och en raffinerad produkt från växten Stevia, den gör produkten kalorifri men triggar också ett ökat söt-begär.

Humm´s naturliga fermenteringsprocess gör att det först bildas alkohol och nyttiga syror och vitaminer. Därefter bryts alkoholen ner av de av Humm kända bakterierna i vår ”SCOBY-kultur” och det bildas ännu fler nyttiga syror, vitaminer och bakterier. Humm´s naturliga fermenteringsprocess kräver inga tillsatser.

Humm innehåller därför naturligt väldigt många nyttiga ämnen i form av vitaminer, organiska syror, antioxidanter och även bakterier. Vår fermenteringsprocess säkerställer att Humm Kombucha är en alkoholfri produkt och att den även är en kylvara (pga. den levande nyttiga kulturen som finns i drycken*)

*De ekologiska fruktjuicerna, som Humm smaksätter sina produkter med, innehåller naturliga fruktsocker. Fruktsockret ger Kombuchans levande kultur näring.