green header background

Vad är Kombucha?

Vad är Kombucha?

Kombucha är en fermenterad dryck som innehåller höga halter av näringsrika ämnen såsom probiotika, antioxidanter, mineraler, glycerin och B-vitaminer. Drycken framställs med hjälp av sötat te och jästkultur (även känt som scoby). Den enzymrika drycken smakar inte bara gott, den gör även gott för matsmältning och immunförsvar! Resultatet blir en uppfriskande, ibland något söt och lätt bubblig dryck. Det är fullt möjligt att göra egen kombucha, och det är många som gör! Men har man mindre tålamod finns det numer ett brett sortiment av goda smaker från en mängd professionella bryggerier att köpa i de flesta butiker. Fermenterade livsmedel och drycker såsom kombucha, surkål och kimchi innehåller en mängd vitaminer och goda bakterier.

Kombuchans ursprung

Kombucha kanske känns som en trendvåg! Men faktum är att drycken har funnits till i över 2 000 år, och har med största sannolikhet sitt ursprung i Kina där den nyttjades för sina läkande egenskaper. Det tros vara så att Qin Shi Huang, den förste kejsaren av Kina, var en av de första att dricka kombucha. Kärt barn har många namn! Kombucha har genom tiderna fått smeknamn såsom oförgänglighetens te och gudarnas nektar.

Vad gör Humm annorlunda?

En av framgångsfaktorerna bakom kombuchans ökade popularitet är antagligen dryckens goda smak i kombination med dess många hälsofördelar. Att leva och äta sunt ska inte behöva vara jobbigt! Vår vision är därför att göra kombucha så tillgängligt som möjligt, och erbjuda en mängd olika smaker som kan avnjutas av alla. Vi ville vinna allmänhetens hjärta, inte bara de redan övertygade, och därför började vi inte med att marknadsföra oss mot hälsokostaffärer. Grundarna av Humm Kombucha, Jamie och Michelle, ville att alla skulle få möjlighet att prova denna magiska dryck, och riktade sig därför i första hand mot stormarknader och bensinstationer där man inte vanligtvis kunde köpa kombucha! Det är till viss del tack vare dessa insatser som man i dag kan hitta kombucha nästan överallt, och vi fortsätter hela tiden att experimentera med nya marknader och smaker. Känner du att du vill veta ännu mer om kombucha? Gilla vår Facebook-sida! eller registrera dig för att få vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad på det senaste från Humm!