green header background

Vår unika bryggningsprocess

Humm Kombucha - Vår bryggningsprocess

Grunden till skapandet av all kombucha är te och kombuchasvamp (SCOBY), och jäsningsprocessen som blir till hjälper bara till att förhöja teets redan positiva egenskaper! Bland annat så är de allra flesta tesorter naturligt antiinflammatoriska och rika på antioxidanter. I linje med vår öppensinnade och experimenterade inställning så letar vi konstant efter nya sätt att förbättra vår bryggningsprocess (och allt annat vi gör). Därför utvecklade vi en proprietär jäsningsprocess för skapandet av vår kombucha. Dels för att förbättra smaken och hålla den konsekvent, men även för att upprätthålla en levande och rå produkt fri från alkohol. Det traditionella sättet att fermentera kombucha på innebär förhållanden som kan orsaka förändringar från sats till sats. Det kan till exempel innebära att mängden bakterier och jästarter, så väl som smaken, förändras satsvis. Humm Kombuchas jäsningsprocess säkerställer att varje brygd får samma smak och hälsosamma egenskaper som den förra.

Bubblande perfektion

När vi har bryggt den perfekta kombuchan tillsätter vi kryddor och ekologisk juice från frukt och bär, förutsatt att det inte är orginalsmaken vi brygger vill säga! Humm Kombuchas smaker täcker in allt från fruktiga och söta sorter till mer kryddiga smaker! I dagsläget har vi bland annat blåbär/mynta, kokos/lime och citron/ingefära. Efter smaksättning av kombuchan kolsyrar vi försiktigt den naturliga drycken för att säkerställa ett konsekvent resultat, även om drycken i sig redan är lätt kolsyrad naturligt. Räkna med en lika smakrik, nyttig och lätt bubblig dryck varje gång.

Glaskonst

Om du frågar oss så är våra specialdesignade Humm-flaskor ett konstverk för sig. De är kärleksfullt tillverkade av brunt glas som skyddar kombuchan och dess levande bakteriekulturer. Vad som särskilt kännetecknar våra flaskor är det vågliknande mönstret som sveper upp längs flaskhalsen, som för oss representerar energi och det egna livet som finns i kombuchan  – både metaforiskt och bokstavligt, med alla miljontals levande bakteriekulturer.