green header background

Därför är kombucha nyttigtsmoothie bowl med passionsfrukt, jordgubbar och hallon

 

Som du kanske har hört är drycken kombucha nyttigt och vi ska nu förklara varför du ska göra denna tusenåriga dryck till en del av din vardag!

Enligt studier är kombucha väldigt detoxande vilket betyder att drycken skyddar levercellerna från att ta skada av toxiner som finns i andra matvaror. Kombucha är även nyttigt pågrund av sina antioxidanta effekter och kan neutralisera fria radikaler som stör matsmältningssystemet. Kombucha har ett naturligt innehåll av järn- och B-vitaminer som förbättrar kroppens syresättning. En ökad syresättning förbättrar i sin tur syresättningen i cellerna som resulterar i att du kommer känna dig piggare!

En annan fördel med kombucha är att det kan öka produktionen av hyaluronsyra som bidrar till att kollagenet bevaras i kroppen. Kollagen är ett naturligt protein som utgör den största delen av kroppens stödvävnad som hud, ben och senor. Det lindrar med andra ord smärta i lederna och minskar uppkomsten av rynkor på huden!

Vi kan fortsätta att rada upp anledningar till varför kombucha är nyttigt. Drycken hjälper dig med bland annat matsmältningen, energin, immunförsvaret och lederna. Här kan du läsa mer om vad kombucha är gjort av!

Comments