green header background

Kombucha startpaketkombucha startpaket

Att Humm’s kombucha är fantastiskt god kan väl knappast ha undgått någon? Har man fastnat för drycken och vill utveckla sina kombuchavanor ytterligare kan man börja göra egen kombucha. Är man nybörjare så kan man komma igång väldigt snabbt med ett Kombucha Startpaket. Ett startpaket ger dig (som namnet antyder) allt du behöver för att komma igång och det finns massor av återförsäljare runt om i landet som säljer startkit. Nedan ser ni alla ingredienser som ett kombucha startpaket innehåller!

Kombuchasvamp – Scoby

Kombuchasvamp är den bakteriekulturen som används vid jäsningen. Den hjälper till att göda alla goda bakterier som lever i kombuchadrycken!

Kombucha startvätska

Startvätskan blandas ihop med kombuchasvampen så att pH-värdet sänks och skapar en gynnsam miljö för kombuchakulturen! Startvätskan hindrar också mögel från att få fäste drycken.

Ekologiskt svart te

Som smaksättning är det vanligast att använda ekologiskt te utan eteriska oljor. Svart te avger tanniner som är gynnsamma för kombuchasvampen. Här kan du läsa mer om hur du kan smaksätta kombucha!

Comments